Danny Blind baalt van missen record

 Danny Blind was vrijdagavond blij met de overwinning van het Nederlands elftal op Wit-Rusland. “Er bestaan in het internationale voetbal geen kleine landen meer waar je makkelijk van wint. Althans niet voor ons. We worden tegenwoordig al zenuwachtig van Luxemburg en Malta. Alleen van San Marino, Andorra en Gibraltar nog niet. Maar misschien komt dat nog. Dus dan zijn drie punten tegen Wit-Rusland mooi meegenomen.”

Wel baalde Blind enorm van het missen van een record. Hij had als bondscoach tegen Wit-Rusland de illustere serie van de meeste thuisnederlagen op een rij uit de jaren ’30 (6) kunnen evenaren. “Als sportman wil je successen behalen, resultaten boeken. Je wilt records. Dan is dit jammer.” Blind staat al wel in het Guinness Book of World Records als meest beschimpte Nederlandse bondscoach ooit, als oefenmeester die het vaakst zijn zoon in een nationaal elftal opstelde en als bondscoach die gemiddeld de meeste bondsofficials per dag wegpestte. Blind is over dat laatste record wat ambivalent. “Het is niet echt mijn schuld dat al die mensen weggingen, maar de kans dat ik positieve records ga verbreken is niet groot, dus zeg ik net als Sven Kramer: ieder record is er één! Of ik moet een WK of EK winnen met Oranje. Maar dat geloof je toch zelf niet, hahaha, hahaha, uchekuch.”
Blind is na de -overigens begrijpelijke- lachstuip na zijn eigen grapje kort behandeld op de afdeling Spoedeisende hulp van het Sint Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam, maar is inmiddels buiten levensgevaar. Vermoedelijk is hij maandag voldoende hersteld om tegen Frankrijk weer op de bank te zitten.

Sven Kramer laat weten dat wat hem betreft Danny Blind en diens records op geen enkele wijze met hemzelf en zijn records vergeleken kunnen worden. “Hij doet vast zijn best. Verder heb ik geen commentaar. Behalve dat ik mij afvraag of het geen goed idee is om Martin Gaus een keer Maurice de Hond te laten heropvoeden. Maar dat heeft hier niets mee te maken.”

Onze Voetbalman is de voetbalspecialist van de Berichten uit de Boze Buitenwereld.
‘Onze’ is zijn voornaam. Zijn vader hield zo van voetbal dat hij zijn enige zoon het Franse woord voor ‘elf’ als voornaam meegaf. Zijn achternaam is een kwestie van ongelooflijke mazzel.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2016/All rights reserved