Red Bull Leimuiden wil in 2022 kampioen Eredivisie zijn

red-bull-leimuiden-verder-verkleindInternationale energiedrankgigant Red Bull koopt voetbalclub SV Kickers ’69 uit Leimuiden. Doelstelling is om uiterlijk in 2022 onder de nieuwe naam Red Bull Leimuiden voetbalkampioen van Nederland te zijn. Er komt een groot nieuw voetbalstadion in de polder. “Het Groene Hart bestaat al bijna helemaal uit gras. Je hoeft er alleen een muur en wat tribunes omheen te zetten.”.

Red Bull heeft de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan met sport als marketinginstrument en is in vele sporten actief. In het voetbal is het al eigenaar van Red Bull Salzburg, de kampioen van Oostenrijk, en van RB Leipzig, de huidige koploper in de Duitse Bundesliga. Het bedrijf is geïnspireerd door het kampioenschap van Leicester in Engeland vorig jaar en de huidige koppositie van Leipzig. “Teams die beginnen met ‘Lei’ hebben de toekomst” zegt sportdirecteur Wilhelm ‘Willy’ Aberglaube, “Kein Zweifel darüber.”

De gemeente Kaag en Brasem, waar Leimuiden onderdeel van uitmaakt, heeft enthousiast gereageerd. Burgemeester Marina van der Velde-Menting roemt de goede bereikbaarheid van het nieuwe stadion –“strategisch gelegen aan de A4 en N 11”- en wijst op de positieve effecten voor de werkgelegenheid. “Wij zetten in op de naam ‘Green Heart LAP Stadium’. Dat ‘lap’ is een grapje dat verwijst naar rode lappen en stieren. Dat lijkt ons wel toepasselijk. Maar die onderhandelingen lopen nog.” De gemeente heeft beroemde plaatsgenoot en oud-schaatser Bob de Jong ingehuurd als intern projectleider. “Bob ademt topsport. Geknipt voor deze rol”, aldus een tevreden burgemeester.

Op speculaties dat Red Bull teams beginnend met ‘Lei’ in alle Europese competities wil, gaat Red Bull’s Aberglaube niet in. Doorgaans welingelichte bronnen melden echter dat de drankjesgigant  volgend jaar een club in het Italiaanse Leinì –vlakbij Turijn- koopt. In vervolg daarop zou men Olympique Liévin willen overnemen en omdopen naar Olympique Leivin Red Bull. Ook het Spaanse Logrones (in de toekomst Leigrones) uit de Spaanse Segunda Divisón B zou op de verlanglijst staan.
Voetbalpuristen vrezen dat Red Bull op termijn de volledige macht in het Europese voetbal wil overnemen. “Ik wil niet paranoïde doen”, zegt een insider, “maar ik vrees een voetbalwereld waarin in alle Europese landen teams die eigendom zijn van Red Bull kampioen zijn. En dat al die clubs dan samen de dienst uitmaken in de UEFA Red Bull Champions LEIgue. Het ergste is dat die lui in staat zijn daarna ook het hockey, schaatsen en schoonzwemmen over te nemen. Dat laatste vind ik niet erg, maar de rest wel.”

Desgevraagd verwijst Willy Aberglaube het gerucht dat Max Verstappen de beoogde spits van FC Leimuiden zou zijn naar het rijk der fabelen: “Ontwikkelingen als deze leiden altijd tot de wildste verhalen. Je moet niet alles geloven wat je leest en hoort.”

Over de auteur:
Onze Voetbalman is de voetbalspecialist van de Berichten uit de Boze Buitenwereld.
‘Onze’ is zijn voornaam. Zijn vader hield zo van voetbal dat hij zijn enige zoon het Franse woord voor ‘elf’ als voornaam meegaf. Zijn achternaam is een kwestie van ongelooflijke mazzel.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2016/All rights reserved