Narcis weigert vernoeming naar Thierry Baudet

Een nieuwe narcissensoort die de kweker wilde vernoemen naar Thierry Baudet heeft die vernoeming geweigerd. “Het patroon op de narcis leek sprekend op Baudet’s kapsel”, zegt bollenveredelaar Bart Bloem uit Rijswijk. “Zodra er een camera in de buurt is, draait hij er automatisch naar toe en bij het klikkende geluid van een fototoestel gaat hij open. Heel opmerkelijke eigenschap. Narcissen hebben met dat mondje in het midden sowieso al iets van een roeptoeter, dus de naam leek ons uitermate gepast en een logische keuze.”
 
De NVtBvBvB (Nederlandse Vereniging ter Bevordering van Belangen van Bloembollen) treedt op als woordvoerder namens de narcis in kwestie. “Wij begrijpen dat nieuwe soorten vaak vernoemd worden naar BNN’ers. En we snappen dat het niveau van BNN’ers er niet op vooruit gaat en de meeste mensen die er écht toe doen al vergeven zijn. Je moet dus niet kleinzielig denken. Dat gezegd hebbende: er is wél een ondergrens. Gelukkig was het voorstel niet ‘Joling’ of ‘Gordon’, en dat waarderen we, maar voor cliënt is ook dit ruim onder de maat. Hij moet tenslotte leven met die naam.”

Thierry Baudet wijt de weigering aan de NOS. “Als je niet mee mag doen aan verkiezingsdebatten gaat dat ten koste van je status. En dan krijg je dit en begrijpen mensen, dieren, bomen, planten en bloembollen niet meer dat je een zegen voor dit land bent, met een enorme intellectuele bagage. En dat die bagage tijdens mijn laatste vakantie is kwijtgeraakt doet er nu even niet toe.”

Bollenveredelaar Bloem heeft besloten de narcis nu de ‘Elvis-narcis’ te dopen. “Baudet’s kapsel heeft wel wat weg van dat van Elvis. Bovendien is Elvis dood, dus van die zijde verwachten we geen protest. En van gene zijde eigenlijk ook niet, ha ha ha.”
Baudet heeft aangekondigd na de verkiezingen “als het stof wat is neergedaald” een boek over de kwestie te schrijven. “Daar is het nu te druk voor, maar het Nederlandse volk heeft recht op de waarheid.” Baudet belooft in het boek schokkende feiten te onthullen over bloembollen in het algemeen, maar over narcissen en deze narcis in het bijzonder.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved