Max Verstappen wordt buschauffeur om de formule 1 te redden

De carrière van de jonge, succesvolle Nederlandse formule 1-coureur Max Verstappen neemt een onverwachte wending. Verstappen, afgelopen weekend nog winnaar van de Grote Prijs van Mexico,  wordt buschauffeur bij RTM. De coureur, wiens bijnamen ‘De Bandenfluisteraar’ en ‘Mad Max’ luiden, moet nog wel zijn rijbewijs D halen. Dat kan zodra hij 21 is. Verstappen is net 20 geworden.
 
Verstappen jr. nam de verrassende beslissing na uitvoerig overleg met zijn vader Jos en zijn manager Raymond Vermeulen. Als motivatie stelt hij: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik teveel van de formule 1 hou om de sport kapot te maken.”  Algemeen wordt verwacht dat Verstappen de komende jaren de formule 1 zodanig zal domineren dat het zelfs voor de meest fanatieke autosportliefhebber onvoorstelbaar saai en slaapwekkend wordt. Bovendien zou de kans groot zijn dat alle andere coureurs stoppen omdat ze toch nooit kunnen winnen. “En als er niemand anders meer mee wil doen wint Max helemaal met twee vingers in zijn neus” legt Vermeulen uit. “Daarvoor is hij te competitief ingesteld.”

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, reageert teleurgesteld, maar begripvol. “Dit besluit toont aan dat Max de allergrootste coureur aller tijden is. Deze zelfopoffering kent geen precedent. Jammer, maar dan moeten we maar iemand anders zoeken om Wereldkampioen mee te worden.”
Manager Raymond Vermeulen geeft aan dat Verstappen voor de RTM kiest “omdat er nog nooit een Nederlander de beste buschauffeur ter wereld is geweest. Max wil daar verandering in brengen. Rotterdam heeft veel brede rechte wegen, waar je goed door kunt rijden. Dit circuit ligt hem dus wel.”

De stap van Verstappen heeft elders in de sportwereld veel indruk gemaakt. Het adagium ‘goed voorbeeld, doet goed volgen’ lijkt vele toppers te inspireren. Sven Kramer zou zich met onmiddellijke ingang willen laten omscholen tot ijsverkoper, Lionel Messi en Christiano Ronaldo overwegen samen verder te gaan als tafelvoetbalduo, Venus Williams en Maria Sharapova zouden met zijn tweeën een winkel in naaigarnituren willen openen.
Verstappen, tot slot: “Het voelt goed een trendsetter te zijn. Ik kan niet wachten tot op de bus mag.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved