Politie Peru confisceert grote partij illegale bananen

De Peruviaanse politie heeft een grote partij bananen in beslag genomen. De bananen zaten verstopt in een lading cocaïne. De regering van Peru spreekt van ‘een vangst van ongekende omvang’.

Bananen worden in Peru vaak gebruikt om illegaal cocaïne het land uit te smokkelen om daarmee exportheffingen te ontlopen. Dat zegt het Ministerie van Economische Delicten van het Zuid-Amerikaanse land. De Peruviaanse regering kondigde enige weken geleden een ‘War on bananas’ aan. “Onbegrijpelijk dat bananen nog niet wereldwijd verboden zijn”, zegt president Juanito ‘El Jefe’ Gorales. “Landen zijn ziende blind. Bananen spelen een cruciale rol in de internationale georganiseerde criminaliteit. Maar niemand doet iets”.

De NBvBI (Nederlandse Bond van Bananenimporteurs), het Ministerie van Justitie & Veiligheid en het ministerie van LNV hebben geen commentaar. Zij zeggen de zaak in onderzoek te hebben.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2019/All rights reserved