Camiel Eurlings biedt voor 73 dingen excuses aan

Camiel Eurlings, onder andere IOC-lid en voormalig minister, heeft vandaag bekend gemaakt dat hij voor maar liefst 73 dingen zijn excuses aanbiedt. Eurlings: “Ik had het niet eerder gedaan, eigenlijk, excuses aanbieden. Excuses verzinnen natuurlijk wel, dat hoort bij het vak van politicus. Maar gewoon je verontschuldigingen aanbieden, schoon schip maken, niet. Het is me uitstekend bevallen. Het lucht op en schept ruimte in de geest. Ik dacht ik zit nu in een flow, ik ga er meteen lekker mee door.” De volledige lijst wordt later deze week gepubliceerd.

Eerder deze week bood Eurlings zijn excuses aan wegens de mishandeling van zijn voormalige vriendin. Hij heeft nu de smaak te pakken: “Ik kan het echt iedereen van harte aanbevelen, excuses maken. Het zou voor sommige kickboksers, bijvoorbeeld met de initialen B.H., ook een goed idee zijn. Maar dat ga ik niet hardop zeggen, want je weet nooit hoe mensen reageren. Als je daarmee in een handgemeen verzeild raakt, maakt het niet uit wie er als eerste een klap uitdeelt, hahaha. Daarom heb ik een relatie met Lucia Rijker (voormalig wereldkampioen kickboksen en boksen, red.) altijd vermeden. Ik ben misschien niet normaal, maar ik gek ben ik ook niet.”

Eurlings biedt onder andere zijn excuses aan voor zijn lidmaatschap van het CDA. “Excuses aan het CDA dat ik de naam van die partij bezoedeld heb en aan iedereen buiten het CDA dat ik lid ben geworden van die rare club.” Eurlings biedt ook zijn excuses aan voor zijn toespraak tijdens het CDA-congres in 2010. Daar pleitte hij hartstochtelijk voor deelname aan een regering met gedoogsteun van de PVVV. “Ik heb het teruggekeken. Tenenkrommend, al zeg ik het zelf. Mijn excuses aan mijn goede vriend Maxime Verhagen dat ik hem deelgenoot gemaakt heb in deze bagger. En aan de rest van Nederland dat ik op goede voet stond met Verhagen en mij met hem heb ingelaten. Bovendien bij voorbaat mijn excuses aan iedereen die ik met één van beide excuses beledig.”

Eurlings biedt ook zijn excuses aan voor zijn directiefunctie bij de KLM. “Binnen een jaar na het ministerschap van VWS zo’n functie aanvaarden is natuurlijk etisch suïcidaal gedrag. Een oprecht sorry, daarvoor. Trouwens ook verontschuldigingen aan de KLM zelf, waar daar heeft men echt helemaal niets aan mijn CEO-schap gehad. Dat spijt mij oprecht.”
Tot slot. “Het kan zijn dat ik mij binnenkort terugtrek uit het IOC en uit het NOC*NSF-bestuur. Maar het zou net zo goed kunnen van niet. In beide gevallen bij voorbaat mijn excuses aan iedereen die daar dan behoefte aan heeft.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2018/All rights reserved