#Metoo-coalitie eist reisverbod voor alle mannen

De Nederlandse Metoo-coalitie (NMC) eist een reisverbod voor alle mannen, om te beginnen alle Nederlandse mannen. “Wij zijn nog in gesprek met buitenlandse zusterorganisaties, maar dat kost tijd”, aldus woordvoerster Saartje Wildermansz. “Dit voorstel lijkt voor sommigen misschien hard en vergaand, maar het is noodzakelijk en onontkoombaar.” Een voorstel alle mannen een enkelband te geven waarmee ze maximaal 25 kilometer van huis mogen haalde het in de ledenvergadering nipt niet. Wildermansz: “Logisch want je moet ook weer niet overdrijven.”

De gedachte achter het reisverbod is simpel, legt Wildermansz uit. “Het is met mannen net als met kinderen en honden. Je kunt ze best opvoeden, maar dan moet je consequent zijn. Dus als je geen grensoverschrijdend gedrag wil, moet je simpelweg al het grensoverschrijdende onmogelijk maken. Reizen is ook grensoverschrijdend gedrag. Als dat dan ineens weer wel mag dan raken ze in de war. Mannen mogen dan wel het idee hebben dat ze wereld runnen, maar in de kern zijn het simpele wezens. Daar moet je rekening mee houden. Liefdevol maar streng is het devies.”

Mevrouw Janssen (67, huisvrouw) uit Dinxperloo zou het best wel jammer vinden als de maatregel wordt ingevoerd. “Wij gaan graag af en toe een of twee weken met de caravan naar de Ardèche. Zonder mijn man wordt dat toch wat minder gezellig. En bovendien heb ik geen rijbewijs, dus hoe kom ik daar dan?”
Mijntje van der Feest (21, student) vindt het een minder groot probleem. “Ik ga altijd met vriendinnen of met mijn jaarclub of dispuut. Sowieso gezellig met die meiden en genoeg lokale hunks op die zonnige stranden. Geen probleem.”

De Mannen van Nederland, een ’landelijke vereniging van  échte mannen’, heeft nog niet gereageerd. “Eerst vanavond voetbal kijken en dan vrijdagavond naar Voetbal Inside. Giller, die Van der Gijp. Misschien zaterdagmorgen, maar ik beloof niks”, aldus voorzitter Maxim Hartman.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2018/All rights reserved