Satiremakers klagen Ministerie van Financiën aan wegens broodroof

Een groep van bijna 50 Nederlandse satiremakers heeft een klacht ingediend bij de Mededingingsautoriteit tegen de nieuwe minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Arjen Lubach (Zondag met Lubach): “Als je kijkt wat Hoekstra’s ministerie over zichzelf schrijft op rijksoverheid.nl. Dat gaat echt alle perken te buiten. Net doen alsof wij niet weten dat de Tweede Kamer wetten maakt en er ook een Ministerie van Buitenlandse Zaken bestaat. Slechte grappen en broodroof; zo blijft er niets te parodiëren over. Die site is van een levensecht ministerie, niet van de Kleinkunstacademie. Dit is een veel grotere dreiging dan al dat Russische nepnieuws.” 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-financien

Een woordvoerder van de Speld: “Dit is heel slecht. Iedereen ziet meteen dat dit niet serieus bedoeld kan zijn. Bovendien ligt het er zo duimendik bovenop. Daar valt niets meer aan te persifleren.”
“Je moet satire laten maken door mensen van wie het het vak is”, zegt Rob Urgert (De Kwis). “Als je op die website op ‘Organisatie’ drukt, dan krijg je daar geen informatie over.  Je krijgt de missie en de ‘kernwaarden’ van het ministerie. Tenenkrommende humor; dit is zo vorige eeuw. Lees het zelf, zou ik zeggen. Overduidelijk als grap bedoeld, maar dit is een echt beetje pijnlijk.”

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-financien/organisatie

Dolf Jansen (cabaretier, Kopspijkers): “Ik schrik niet zo gauw, maar als je vervolgens op het hoofd van minister Wopke Hoekstra, mark my words, minister, dus, klikt. Wat je dan ziet. Daar is het woord ‘gênant’ echt nog een heel erg understatement voor. Je ballen springen spontaan uit je broek en het glazuur spat van je tanden. Zijn drijfveer is dat hij om zich heen behoefte aan rust, reinheid en regelmaat ziet. Wordt dan directeur van een peuterspeelzaal.”

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/wopke-hoekstra

Het Ministerie van Financiën en de RVD hebben nog niet op de beschuldigingen en de aanklacht gereageerd.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved