Mark Rutte nieuwe presentator MAX Geheugentrainer

Premier Mark Rutte wordt het nieuwe gezicht van MAX Geheugentrainer. “Een perfecte match”, constateert MAX-voorman Jan Slagter tevreden. “Kandidaten willen graag iemand met wie ze zich kunnen identificeren. Dat is bij Rutte zonder meer het geval. En hij lacht altijd, ook als er niets te lachen valt. Dat is een essentiële eigenschap voor een presentator.”
 
Een woordvoerder van Rutte stelt dat deze niet lang over het voorstel van Max hoefde na te denken: “Mark was meteen enthousiast. Hij kan wel wat afleiding gebruiken om de nare gebeurtenissen en dat vervelende debat over die dividendbelastingmemo’s even te vergeten. Mensen denken dat hij gemakkelijk dingen vergeet, maar soms gaat hem dat lastiger af dan je op het eerste gezicht zou zeggen.”

Politiek psycholoog Mads ‘Memo’ Orie doet voor zijn proefschrift onderzoek naar het geheugen van politici. Hebben VVD’ers een slechter geheugen dan andere politici? “Dat valt mee”, zegt Orie. “Ze scoren niet minder dan andere politieke gezindten bij Pubquizzen, bijvoorbeeld. Het lijkt erop dat ze heel specifieke dingen op heel specifieke momenten niet onthouden. Ik probeer er de vinger nog precies achter te krijgen.”
Een anonieme bode aan het Binnenhof bevestigt dat. “Ik had nog zo gezegd dat ze in dat ene achterkamertje in het kastje naast het laatje waarin het bonnetje van Teeven lag moesten kijken of daar geen verdwaalde memo’s lagen. Maar ze zijn gewoon wéér vergeten daar te zoeken. Nou ja, volgende keer beter, zullen we maar zeggen.”

Jan Slagter, tot slot: “We hopen dat Rutte op opnamedagen niet vergeet  naar de studio te komen. Maar zo nodig sturen we hem een herinnerings-sms’je.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2018/All rights reserved