Het gaat regenen!

Er komt een einde aan de droogte. Dat zegt Wilhelmina van der Wolk-Breuk van het KNMI. “Eigenlijk ben ik secretaresse, maar vandaag ben ik woordvoerder, omdat alle jongens en meisjes van de Afdeling Meteorologie naar buiten zijn vanwege het lekkere weer. Ik heb net op WhatsApp nog contact met ze gehad. Er komt regen, dat weten we zeker. De vraag is alleen nog even wanneer.” De kans dat de huidige droogte nog een jaar aanhoudt is echt nul, stelt ze ons gerust. “Dat zeiden de jongens en meiden tenminste net nog op WhatsApp. “

Veel organisaties maken zich zorgen, maar de media zijn juist blij met de aanhoudende droogte. “Wij erkennen dat er qua nieuws ook wel sprake is van enige droogte in deze komkommertijd. Fijn daarom dat wij ons nu naast sport ook op de warmte en watergebrek kunnen richten. Zo kunnen we toch de schijn van enige diversiteit in de berichtgeving handhaven”, zegt een hoofdredacteur van een landelijk medium, die anoniem wil blijven. “Grappig woord trouwens, in dit verband, komkommertijd. Geen groente waar zoveel water in zit als in een komkommer, hahaha. “

Vanuit de Boze buitenwereld houden wij u verder niet op de hoogte over de situatie. Wij gaan er vanuit dat u het zelf merkt op het moment dat het weer regent.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2018/All rights reserved