Zware kritiek op ‘Prinsjesdag’

De Unie Gelijkvloers heeft vanmiddag in Den Haag op het Malieveld tijdens een demonstratie geprotesteerd tegen ’Prinsjesdag’. “De naam is echt niet meer van deze tijd”, zegt een woordvoerder van de Unie, die zegt op te komen ‘voor alles en iedereen die behoefte heeft aan gelijkheid van wat dan ook’. “Waarom nooit eens een ‘Prinsesjesdag’? Die Willem-Alexander heeft drie dochters en is zelf allang geen prins meer. Die naam slaat nergens op.”

In de Haagse wandelgangen is wisselend gereageerd. Henk Krol wenste de Koning via Facebook een fijne verjaardag. “Of is die nu ook al overleden?”, vroeg hij zich later via Twitter af. Andere reacties lopen uiteen van “Laten we meteen die hele Prinsjesdag afschaffen met de monarchie en de hele poppenkast erbij” via “Het is een hele logische naam, want we hebben al een Koningsdag” tot “Eigenlijk zou het een dag voor de Arbeiders moeten worden, maar ja, de Dag van de Arbeid bestaat al.” Politieke deskundigen vermoeden dat het bereiken van overeenstemming over dit onderwerp vermoedelijk nóg langer duurt dan het vormen van een kabinet.

De Mobiele Eenheid moest ingrijpen nadat een confrontatie ontstond tussen de Unie Gelijkvloers en deelnemers van een tegendemonstratie die eisen dat de naam wordt veranderd ‘Dag der Koninklijke Nazaten’. Dit gezelschap, dat zich Autonomen voor Genderneutraliteit noemt, ging echter vervolgens samen demonstranten van de Unie de strijd aan tegen de ME, toen deze tussenbeide kwam. “Belachelijk”, stelde men later in een gezamenlijke verklaring, “een peloton ME bestaande uit alleen maar mannen. Daar laten wij ons niet door in elkaar slaan.”

Lodewijk Asscher eiste op TV in de uitzending van Pauw € 100 miljoen om een naamsverandering door te kunnen voeren. “Er moet een referendum over dit onderwerp komen. Of anders stappen we uit dit demissionaire kabinet.”
Intussen hoopt de redactie van Berichten uit de Boze Buitenwereld dat er snel weer echte nieuwe politiek is om op te reageren. “Het is toch een beetje behelpen en krampachtig zo, in nieuwsloze tijden” klapt een anonieme redacteur uit de school. “Maar je moet iets.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved