Comité eist meer overstekend wild

Het Comité WWW (‘Waarmaken Waarvoor je Waarschuwt’) eist meer overstekend wild. Wel waarschuwingsborden, maar nooit eens echt een ree of een hert. Het Comité, waarvan de afkorting als alternatief ook ‘Wij Willen Wild’ betekent, vindt dat boerenbedrog en een teken van een falende overheid.

Woordvoerder Ray Dammert: “Ik rijd nu 35 jaar auto, gemiddeld zeker 50.000 kilometer per jaar. Vaak ook over provinciale wegen. Dat is bijna 2 miljoen kilometer. In die periode heb ik, een lage schatting, toch wel meer dan 5.000 van die borden gezien. Maar nooit eens een beest. Geen hert, geen ree, geen wild zwijn. Niet eentje. Zelfs nog nooit een egel. Dat slaat toch nergens op.”  Voor het feit dat hij nooit een wild zwijn ziet, heeft Ray Dammert enig begrip. “Varkens zijn intelligente dieren. Voor de rest: een schande is het.”

Het Comité WWW is een crowdfunding-actie begonnen om damherten te kopen, te fokken en op te leiden, om ze daarna uit te zetten. “Herten zijn, ook door het bekende bord, voor ons het symbool van deze misstand” licht Dammert toe. Het Comité WWW heeft een aantal zeer ervaren dompteurs ingehuurd om de herten te trainen regelmatig over te steken. Dammert weet zeker dat dat ook gaat gebeuren: “Door het verbod op wilde dieren in het circus waren er toevallig veel heel vakkundige dompteurs op zoek naar werk. Dat kwam goed uit. Na een gedegen opleiding van deze topmensen met al hun ervaring gaan die herten eindelijk doen wat ze moeten doen: oversteken.” Binnenkort worden de eerste herten uitgezet. “Het zal allemaal wel niet weer mogen”, zegt Dammert strijdlustig, “maar we gaan het gewoon doen. En als er af en toe eens een auto op zo’n hert botst: geen probleem. Prima vlees en wat extra uitdeukwerk is goed voor de economie.”

Het comité WWW bestaat uit een grote groep mensen die het liefst anoniem willen blijven “om gezeik te voorkomen”, aldus Ray Dammert. “Dus doe ik het woord maar.” Na enig aandringen geeft hij toe zelf wildliefhebber te zijn en tevens de directeur/eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf. “Maar dat heeft er allemaal niets mee te maken. Ik, eh, wij, komen gewoon op voor de belangen van een grote, groeiende groep verontruste burgers die een misstand in de samenleving wil aanpakken. “

Het ministerie van Economische Zaken, dat in ons land sinds de samenvoeging ervan met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel opmerkelijk genoeg verantwoordelijk is voor natuurbeheer, weigert vooralsnog commentaar. Ook het Ministerie van Infrastructuur en Milieu weigerde inhoudelijk commentaar. “Als natuur onder het Ministerie van Economische Zaken valt, kunnen wij ons niet voorstellen dat wij als Ministerie van Infrastructuur en Milieu over verkeer en verkeersveiligheid gaan” verklaarde een woordvoerder. “Wij vermoeden vooralsnog dat u hiervoor u bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid moet zijn, als dat tenminste nog niet is samengevoegd met een ander ministerie. Ik zoek het uit en laat het u  weten.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2016/All rights reserved