Dreigend tekort aan topadvocaten

Er dreigt in Nederland een acuut tekort aan topadvocaten. Peter Plasman wil met zijn Niet Stemmers Partij de Tweede Kamer in. Datzelfde geldt voor Theo Hiddema, die kandidaat is voor het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Een bezorgde Nederlandse Orde van Advocaten: “Op deze manier komt onze rechtsorde onder druk te staan. Wie moet er straks nog topcriminelen verdedigen? Zeker omdat alle gewone Nederlanders binnenkort als zodanig behandeld zullen worden.”
 
“We moeten we waarde van de rechtsorde nu ook weer niet overschatten”, zegt een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. “We hebben de naam van het ministerie niet voor niets veranderd. Zoals onze minister altijd zegt: in tijden van crisis zijn regels van elastiek. Dan moet je ze een beetje oprekken. Bovendien zijn we het bonnetje van de Rechtsstaat kwijt en zo lang dat niet teruggevonden is, is het maar de vraag of wij in strikt juridische zin in een rechtsstaat leven.”
De Deken van de Nederlandse Orde van Advocaten stelt dat de minister daarmee de vinger op de zere plek legt. “In de nabije toekomst ben je niet meer onschuldig tot het tegendeel is bewezen. En als er iets vreselijks gebeurt moet je zelf maar bewijzen dat je onschuldig bent. Dat is als leek haast ondoenlijk. We hebben niet minder topadvocaten nodig, maar juist meer.” Hij wijst er op dat zo’n beetje de gehele familie Moskowicz uit het ambt is gezet en veel anderen tegen de pensioengerechtigde leeftijd lopen. “De gebroeders Anker zijn bijna 64, Gerard Spong is 70.”

Over dat laatste maakt lijsttrekker Henk Krol van 50+ zich grote zorgen. “Als de oude topadvocaten opraken komen er jonge topadvocaten die onze banen en onze pensioenen inpikken. Die oude advocaten zijn dan het slachtoffer en kunnen geen goede advocaat meer betalen om voor hun rechten op te komen. Schandelijk! Blijf van onze centen af!”

Tot slot nogmaals de Deken. “Het is een beetje vergelijkbaar met de staat van het Nederlandse voetbal: het ziet er niet goed uit. En dan is Danny Blind vergeleken met minister van der Steur nog een kwalitatief hoogwaardige, succesvolle, ervaren professional. Kun je nagaan.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved