EU begint proces tegen ‘Indianen’

EU-president Tusk heeft een rechtszaak aangekondigd tegen de inheemse bevolking van Noord-Amerika. “Als al die Winnetous en Pocahontassen 500 jaar geleden hun grens een beetje effectief hadden dichtgehouden, hadden we nu al dat gedoe met Trump, zijn muur en dat inreisverbod niet.”

Tripping Calf, nazaat van Sitting Bull en woordvoerder van de UIAN (United American Indigenous Nations) reageert verbaasd. “De nazaten van degenen die een invasie hebben uitgevoerd verwijten ons dat we ze niet hebben tegengehouden. De wereld op zijn kop.” Tripping Calf zegt dat de American Indians en Native Americans de rechtszaak met vertrouwen tegemoet zien. Uit onderzoek blijkt dat 50% de eerste aanduiding prefereert en 37% de tweede. De overige 12% is vermoedelijk al eeuwen geleden uitgeroeid.

Het is Tusk ernst. “We moeten niet bang zijn terug te kijken in de tijd en te zoeken naar de échte oorzaak van problemen. Bovendien: de economische schade is enorm. De oprichter van eBay heeft Iraanse voorouders, de vader van Steve Jobs was een Syriër. Sergey Brin van Google is een Rus. Als die mensen Amerika niet in hadden gekund, had Silicon Valley nu vrijwel zeker in Europa gelegen. Stel je voor hoeveel banen dat had opgeleverd. Wij zijn beroofd, zeg maar rustig: gescalpeerd.”
Tripping Calf kwalificeert Tusk’s redenatie als “gekrijs van een dementerende adelaar.” Over de rechtszaak zegt zij: “Om te beginnen maken wij ons voorlopig geen enkele zorg over Trump. Tegen de tijd dat hij klaar is met de Mexicanen en de islam zit er al lang weer een andere president. Wie dan leeft, dan zorgt. Mocht de rechtszaak doorgaan, dan zullen wij op onze beurt de EU aanklagen. Als de Europeanen destijds de Hunnen en de Moren wat meer tegenstand hadden geboden, of juist helemaal geen tegenstand, hadden de geschiedenis en Europa er héél anders uitgezien en hadden we deze situatie en deze discussie überhaupt niet gehad. Ik heb gezegd.”

Opmerkelijk genoeg heeft Donald Trump nog niet over de kwestie getwitterd. Kenners vermoeden dat er een internetstoring is in het Witte Huis.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved