KNVB wil alle EK’s en WK’s van 2020 tot 2032

De KNVB bereid een “ridicuul, astronomisch hoog bod aan de UEFA en FIFA” voor om alle EK’s en WK’s van 2020 tot 2030 te mogen organiseren. Dat beweert althans een insider die anoniem wil blijven en ontkent Hans van Breukelen te zijn. Binnen de top van de KNVB  zou de gedachte leven dat dit de enig haalbare strategie is om het komende decennium op internationale toernooien vertegenwoordigd te zijn. “Zoals ik mijn hele carrière al roep: niet bang zijn om out of the box te denken. En waar een wil is, is een weg”, aldus de anonieme bron.

Dat al besloten is het EK 2020 in 13 Europese landen te organiseren en dat het WK 2022 vergeven is aan Qatar vindt de KNVB volgens de zegsman niet relevant. “En dat is logisch. Niets is zo veranderlijk als het voetbal. Neem Danny Blind. Twee weken geleden was hij nog bondscoach en de Officiële Nationale Pispaal. Nu is hij op weg naar Harkemase Boys of Excelsior Maassluis en heeft niemand het meer over hem. Zo snel kan het gaan. Als Louis van Gaal hier binnenkort wordt aangesteld als verlicht despoot houdt commercieel directeur Jean-Paul Decossaux (de man die Blind ontsloeg, red.) het nog maximaal drieënhalve week uit. Van interim hoogste baas zo het raam uit. Ik mag dan, ik bedoel, Hans van Breukelen mag dan Technisch Directeur zijn, ik heb dan, ik bedoel, van Breukelen heeft dan ook geen pepernootje meer te vertellen. Leer mij Van Gaal kennen. Zo gaan die dingen.” (Van Breukelen ontkent de bron van dit bericht te zijn, maar heeft dit laatste inmiddels via andere media wél bevestigd, red.)
Kortom. “Niets is in beton gegoten. Behalve de Kuip, maar daar gaat het nu niet over.”

De geopolitieke ontwikkelingen spelen het plan in de kaart aldus de ingewijde, die op de vraag of hij als keeper wel eens een penalty stopte ontwijkend antwoord. “In 2020 is de Europese Unie uiteengevallen en de stemming over Europa op het gehele continent zodanig dat de UEFA al blij is als er überhaupt nog één land is dat iets wil organiseren met het woord ‘Europees’ in de naam. En in Qatar wonen moslims. De kans dat het tegen die tijd niet door de VS is opgeblazen lijkt mij minimaal. Dan is er een ander organiserend land nodig. Wij staan er klaar voor”, licht de zegsman toe.
“Nederland wordt voor het voetbal, wat Griekenland ooit voor de Olympische Spelen was. Bovendien: normaal is de bouw van de benodigde stadions kapitaalverspilling. Nu is een het een diepte-investering, want ze worden iedere twee jaar gebruikt!”

KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft geen commentaar. “Op dit soort geruchten ga ik natuurlijk nooit in. Maar het lijkt financieel haalbaar en als de koning verhinderd mocht zijn zal ik met plezier de bekers uitreiken. Nu ik geen vicevoorzitter van de UEFA meer ben heb ik wat meer tijd voor dat soort dingen.”

Over de auteur:
Onze Voetbalman is de voetbalspecialist van de Berichten uit de Boze Buitenwereld.
‘Onze’ is zijn voornaam. Zijn vader hield zo van voetbal dat hij zijn enige zoon het Franse woord voor ‘elf’ als voornaam meegaf. Zijn achternaam is een kwestie van ongelooflijke mazzel.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved