Analyse: Vertrek van Breukelen schuld van de kosmos

De roerige periode en het voortijdige vertrek van Hans van Breukelen bij de KNVB zijn niet de schuld van de voormalige keeper zelf. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Gideon van der N. De naam van Van der N., hij heet Van der Nevel, is gemakkelijk terug te vinden op internet, maar hij prefereert anoniem te blijven. “Het voelt altijd wat ongemakkelijk om met Van Breukelen geassocieerd te worden.”

Alle onrust rond van Breukelen, de weerstand tegen zijn persoon en en zijn vertrek vallen Van Breukelen niet aan te rekenen, volgens Van der Nevel. “Hans was duidelijk de verkeerde man, op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats, in het verkeerde tijdsgewricht, in de verkeerde sport, op de verkeerde planeet en vermoedelijk in het verkeerde universum.” Mogelijk is er ook sprake van de verkeerde provincie, maar dat wordt nog uitgezocht.
Van der Nevel. “Dan kun je nog maar één conclusie trekken: dan kan het nooit allemaal aan hem zelf liggen. Hier is iets groters aan de hand. Dit is overduidelijk de schuld van de kosmos. Die heeft zijn zaakjes niet op orde en er een enorme bende van gemaakt. Hans is daar het slachtoffer van. Treurig.”
 
Van der Nevel vindt dat Van Breukelen onrecht is aangedaan. “De pers zocht een zondebok en heeft die gevonden. Hij lag van meet af aan onder vuur. D-Day was er niets bij. Ook hier zat de kosmos achter, die heeft duidelijk alles en iedereen tegen hem opgezet. Ik weet dat er te gemakkelijk wordt geroepen dat dingen een complot zijn. Maar in dit geval is er toch geen twijfel mogelijk?”
“Hans is een echte woordtovenaar. Niemand kan dingen zo goed, concreet, compact en helder uitleggen als hij. Ik begrijp dan ook niet waar bijnamen als ‘mistmachine’, ‘zeepbel’, ‘het enigma uit de Zeister bossen’ en de ‘vleesgeworden vaagheid’ vandaan komen. Het lijkt wel of mensen hem éxpres verkeerd begrijpen. Hans is een fijne, positieve vent en heeft dit allemaal niet verdiend.”

Van der Nevel zoekt in opdracht van Van Breukelen nog uit of de kosmos voor alle hem aangedane schade en onrecht aansprakelijkheid kan worden gesteld. “Dat wordt een hele forse claim, dan kan ik u wel vertellen. Er zijn nog wel wat juridisch drempels, haakjes en ogen uit de weg te ruimen, maar dat gaat gebeuren. Het recht zal zegevieren. Let maar op.”

Hoewel Berichten uit de Boze Buitenwereld verscheidene pogingen heeft gedaan om in contact te komen, heeft de kosmos vooralsnog niet gereageerd.

Over de auteur:
Onze Voetbalman is de voetbalspecialist van de Berichten uit de Boze Buitenwereld.
‘Onze’ is zijn voornaam. Zijn vader hield zo van voetbal dat hij zijn enige zoon het Franse woord voor ‘elf’ als voornaam meegaf. Zijn achternaam is een kwestie van ongelooflijke mazzel.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved