Van Breukelen volgt Spicer op als woordvoerder Witte Huis

Hans van Breukelen heeft een nieuwe baan. Hij wordt woordvoerder van het Witte Huis en volgt Sean Spicer op die vandaag zijn vertrek aankondigde. Het Witte Huis noemt Van Breukelen ‘de gedroomde kandidaat’. “Als je het meer dan 6 maanden volhoudt bij de chaos die KNVB heet, is overeind blijven in Washington een eitje.”

Van Breukelen wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. “Je moet oppassen dat er niet per ongeluk duidelijkheid ontstaat.” Hij zegt alleen dat er “mogelijk een droomtransfer op komst is. Maar ook buiten de voetballerij is het pas rond als het rond is. Net als de bal.” Het Witte Huis intussen is minder terughoudend en geeft aan extatisch te zijn door de komst van ‘The Master of Mystification’, zoals hij liefkozend genoemd wordt. “Niemand heeft ooit enig idee wat hij zegt of bedoelt. Precies wat we nodig hebben.”

Van Breukelen schijnt te hebben aangegeven dat hij het op geen enkel punt met Trump eens. “Behalve dat het alfabet met een ‘a’ begint. Maar dat kan morgen anders zijn. Hou Twitter in de gaten.” Zo lang Van Breukelen Trump niet publiekelijk tegenspreekt, is dat echter geen probleem. “De kans dat dit voorkomt en Trump het in de gaten heeft, is door Van Breukelen’s verhullende taalgebruik in combinatie met Trump’s verstandelijke vermogens minimaal.” Geruchten dat Van Breukelen Danny Blind als assistent wil aanstellen worden ontkend.

In Washington zijn de eerst T-shirts al waargenomen met een foto van het Witte Huis en daaronder de tekst ‘On every little pot there fits a lid’.

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2017/All rights reserved