Millennium bug oorzaak klimaatverandering

Onderzoek van de Universiteit van De Bilt leidt tot de voorlopige conclusie dat klimaatverandering een direct gevolg is van de rond het jaar 2000 gevreesde Millennium Bug. Door een fout in vrijwel alle software in computer en chips, was de voorspelling, zouden allerlei apparaten op hol en van slag raken. Dat leek mee te vallen. Nu blijkt dat de Millennium Bug tóch heeft toegeslagen. Kort samengevat: de tijd is in de war.

In nacht van 1999 op 2000 vielen er geen vliegtuigen uit de lucht, storten er geen liften neer in hun schachten en sloegen er geen beveiligingscomputers op hol. Althans, in alle drie die categorieën, niet meer dan normaal. Dit tot grote vreugde van velen en tot verdriet van sommigen. In die laatste groep onder andere bedrijven die miljoenen hadden geïnvesteerd in het oplossen van een schijnbaar niet bestaand probleem en een klein groepje mensen dat zich stiekem op de chaos had verheugd.

De Millennium Bug blijkt nu echter weldegelijk enorme gevolgen te hebben. Door de Millennium Bug is de tijdrekening van miljarden chips en computers volledig in de war geraakt. Via onverwachte quantummechanische effecten heeft dat weerslag gehad op de echte wereld. Woordvoerdster Weekje van Slag van de Universiteit van de Bilt: “We hebben dit verschijnsel CITD genoemd, oftewel Collectieve Illusoire Temporele Displacie. Gemakshalve spreken we kortweg over het Millennium Effect. Alleen omdat het op zo’n ongelooflijk grote schaal voorkomt in de digitale wereld werkt het door in de werkelijkheid.”
Kent u het gevoel dat het ineens al 15.00 uur is, terwijl u dacht dat het pas 13.00 uur was? Mensen hadden dat altijd al, maar de afgelopen 16 jaar klopte het soms gewoon. Dan was was het inderdaad eigenlijk pas 13.00 uur, maar door het Millennium Effect was er dan plots twee uur in het niets verdwenen. Vaak verdwenen ook hele dagen en één keer, in 2003, zelfs een hele week. “Op die manier zijn we de afgelopen jaren circa anderhalve maand kwijtgeraakt” legt Van Slag uit. “Geen wonder dus dat het nu zo lekker warm is. Eigenlijk is het geen september maar hartje zomer. Het verklaart ook de enorme regenbuien eind mei en begin juni. Toen was het eigenlijk gewoon nog maart. Die regenbuien horen bij die periode van het jaar.” Door al die verschuivingen moeten mensen er rekening mee houden dat in de toekomst mei de beste maand wordt voor een skivakantie, stelt van slag.

De gemiddelde stijging van de temperatuur de afgelopen jaren kan de Universiteit van de Bilt nog niet helemaal met zekerheid verklaren. “Wellicht heeft het Millennium Effect ook invloed op thermometers. Maar u weet ongetwijfeld dat massa kan worden omgezet in energie. De beroemde ‘E=MC2‘-formule van Einstein. Misschien kan tijd ook in energie omgezet worden, ‘E=TC2‘, en is al die verdwenen tijd omgezet in warmte. Dat zoeken we nog uit.”

Het Millennium Effect lijkt ook te hebben geleid tot opmerkelijke verrassingen en vreemde situaties op andere gebieden. Van Slag heeft aanwijzingen dat Mark Rutte eigenlijk pas drieënhalve maand premier zou zijn. Feyenoord is vermoedelijk sinds de eeuwwisseling vier keer kampioen geweest, zonder dat iemand dat heeft het gemerkt. Miljoenen mensen hebben vermoedelijk hun horloge voor reparatie aangeboden terwijl het niet stuk was.
Geruchten dat de Jaren Zestig nooit hebben bestaan en de Middeleeuwen nog maar 35 jaar geleden waren ontkent Van Slag. “Beide periodes lagen voor 31 december 1999 en zijn dus niet beïnvloed. Temporeel zijn deze tijdsgewrichten dus echter wel vergelijkbaar. Zo zie je maar dat op het oog los staande fenomenen tóch meer met elkaar gemeen kunnen hebben dan je verwacht.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2016/All rights reserved