Studentes eisen plek op Bangalijst

Leden van de Jaarclub “Et Pulchra Sumus” (“Wij zijn ook mooi”) zijn razend op de mannelijke studenten van studentenvereniging Vindicat in Groningen die een Bangalijst hebben opgesteld.  “Belachelijk”, zegt Nicolien (19), die haar achternaam onbekend wil houden. “De volledige naam van de vereniging is Vindicat atque Polit, oftewel ‘Heerst en beschaaft’. Hoezo beschaafd? Niemand van ons staat er op. Dat is sexistisch en discriminerend.”

Nicolien wordt bijgevallen door haar vriendinnen Natasia en Ivana (beiden 18). “Hoezo zijn wij geen ‘hertjes’?”,  vraagt Natasia. “Zijn mijn ogen niet schattig genoeg of zo? Er staan alleen maar van die ranke gevallen met eindeloze benen op en één zo’n schattig klein aziatisch meisje. Allemaal lang blond of donker haar. Geen enkele roodharige, niemand met sproeten, en niemand met nét een rondinkje meer of zo. Dat is toch niet van deze tijd?” “Precies”, vult Nastasia aan, “En behalve dat ene aziatische meisje,Ying San, -overigens beeldschoon hoor, daar niet van- niemand een kleurtje, zoals ik. Omgekeerde racial profiling  is het. Schandalig.” De studentes stellen dat je met een pondje meer, een ander kleurtje of een figuur dat iets afwijkt van het ‘Next Top Model’-gemiddelde “ook best sexy en geil kunt zijn.”

Et Pulchra Sumus heeft een officiële klacht ingediend bij de preses van Vindicat, maar veel hoop op een serieuze en bevredigende reactie hebben de dames niet. “We zijn zelf bezig een Bangalijst op te stellen van mannen, maar daar komt hij niet op. Want hij is een watje. Nou dan weet je het wel. Sneu type.”

Verschillende feministes in het Noorden des Lands hebben een, volgens hen, voor de heren studenten passende straf bedacht. Hun suggestie: zet ze een half uur geketend op een schavot op de Grote Markt met de broek op de enkels. Het publiek mag naar keuze gooien met eieren of tomaten of lachen om de geringe lengte of rare vorm van de edele delen.
Critici menen dat deze staf even barbaars en onbeschaafd is als de studenten en pleiten ervoor zich niet tot dit niveau te verlagen. De studentes voelen er echter wel voor. “Maar dan willen we wel op de eerst rij mogen”, zeggen ze. “En het hek moet dan niet te ver van het schavot staan.”

© Berichten uit de Boze Buitenwereld 2016/All rights reserved